Publicerad den 1 kommentar

Vikten av att hänga för starka axlar och handleder

Är du stel i axlarna, eller svag i handlederna? Då får du läsa vidare

Visste du att våra axlar är gjorda för att hängas i och sträckas ut. De är inte bara gjorda för det, de kräver det!
Idag använder många knappt sina armar ovanför huvudet, längre vilket gör att axlarna blir stelare och svagare. En av de enklaste sakerna du kan göra för att få bättre axelhälsa är att hänga. Att hänga gör dina axlar starkare och rörligare – dessutom hjälper tyngdlagen till att stretcha ut axlarna och du stärker dessutom upp handleder och greppstyrka!

Ta alla tillfällen du kan i vardagen och häng hellre lite och ofta än sällan och länge. Variera greppet och redskapen du hänger i och använd din fantasi.
Har du ingen chins-stång eller liknande hemma, använd dig av det du har i närheten. Häng på lekplatsen, i en öppen trappa, en gren eller barnens klättervägg. Som barn hängde jag mycket i klädstången under mina föräldrars trappa. Nu integrerar jag det som del i mina träningspass och jag kan känna av när jag har rest och tränat annat som nu under semestern.

Var noga med att det varken ska göra ont eller bli irriterat i axeln av att du hänger. I så fall kan du avlasta genom att ha fötterna som lätt stöd i golvet eller ändra vinkeln genom att ta en lägre stång och hänga mer som i en rodd. Gå inte ut för hårt!

Hängandet kan varieras i all oändlighet, där du aktiverar skulderbladen, svingar, eller lyfter benen för att träna magen samtidigt. Kolla in filmen på Instagram för inspiration.

 

Här får du en välgörande ”Häng-utmaning”? Den så kallade Ido Portals hängutmaning.

Utmaningen går ut på att du ska hänga i 7 minuter varje dag i 30 dagar med helt avslappnade axlar. Du kan samla minuter under dagens gång. Ta små tillfällen varje dag för att få ihop dina 7 minuter. Du behöver inte hänga 7 minuter i sträck. Håll ut och fuska inte under första månaden, för att få så bra resultat som möjligt.

 

I betald samarbete med PullUP & Dip (Adlink) får du 10% rabatt med koden MOTIONSKICKEN10 på Pull-Up ställningen som kan fästas på träd och väggar utomhus och inomhus och som även kan vändas för att kunna användas för dips. Ange koden här på PullUP & Dips hemsida.

 

1 svar på “Vikten av att hänga för starka axlar och handleder

  1. […] Testa även att hänga i sen stång/trappa för att stärka upp handleder och underarmar. Läs mer i detta inlägg. […]

Lämna ett svar