Om Motionskicken

”Vi älskar att träna och att sprida denna känslan till vår omgivning!”

Motionskicken startades hösten 2015 av Marie Persson, utbildad hälsocoach, som gillar att sprida träningsglädje till andra oavsett träningsbakgrund.

 Målet med Motionskicken var att göra rolig träning lättillgänglig för att deltagarna ska kunna hinna med den i en vardag med familj, barn och jobb.
Våra koncept bygger på att uppleva träningsglädje, teamkänsla och naturen samtidigt som man får en stunds egentid.
Våra deltagare är allt ifrån nybörjare till de som springer maraton och målet är att deltagarna tar med sig känslan av att ”det här vill jag göra igen”.
Vi erbjuder pass för privatpersoner, företag och vid evenemang samt personlig träning och hälsocoaching.

De senaste åren har intresset för utomhusträning växt och Motionskicken likaså.
Vi är nu glatt gäng instruktörer som brinner för träning och vi vill dela med oss av vår träningsglädje.
Vi finns på flera orter runtom Göteborg med ett flertal olika pass och koncept.

Vill du bli en del av vårat instruktörsteam? Läs mer här.

Instruktörsteamet

Marie
Grundare Motionskicken - Hälsocoach & Gruppträningsinstruktör - Öjersjö

Jag heter Marie och är grundaren till Motionskicken. Jag är uppvuxen i Tyskland och studier lockade mig till Sverige 2008. Jag har tränat mer eller mindre hela mitt liv och passade på att testa på många olika idrotter under barndomen.  Mitt brinnande intresse för hälsa och träning, samt nyfikenheten för nya träningsformer motiverar mig att hjälpa andra att hitta träningsglädjen. Att få hålla träningspass utomhus och se utvecklingen hos deltagarna både fysiskt och psykiskt är underbart. Min ambition är att alla ska kunna vara med och träna efter sina egna förutsättningar.

Utbildningar:
Folkhälsovetare/Hälsocoach (Högskoleexamen)
CrossNature® /Familj / Barnvagn Instruktör
Moveoo 
Mamma Move (NordicWellness)
Freefall Running® (Det Perfekta Löpsteget)
Bulletproof Runner (Born to Run)
TRX (NordicWellness)
I Care – Frisk & Fri: Riksföreningen mot ätstörningar
Mens och träning (SISU)
Akut omhändertagande av idrottsskador (SISU)
Skador hos idrottande barn och ungdomar (SISU)

Amelie
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Lindome

Jag heter Amelie, bor i Billdal med man och två barn. Träning och olika sporter har alltid varit en naturlig del i mitt liv, det startade tidigt med fotboll och löpning, sprang mitt första Göteborgsvarv när jag var 15år. För ca ett år sedan flyttade jag tillbaka till Sverige efter nästan 2,5 år i Shanghai. I Shanghai arbetade jag bland annat som tränings coach för Fitfam, och ledde HIIT- och löp- träning utomhus för internationella grupper. Jag passade även på att köra triathlon och var med på olika roliga lopp såsom trapplöpning (löpning i trapporna i en av skyskraporna i Shanghai) härlig traillöpning i bambuskog, berg och mysiga byar och stadslopp i centrala Shanghai. För mig är löpningen ett fantastiskt sätt att upptäcka en stad och nya miljöer. En förutsättning för hållbara träningsvanor är att det ska vara kul och ge energi. Idag leder jag olika träningsgrupper (nästan) alltid utomhus och med kroppen och naturen som redskap.

Utbildningar:
Certifierad träningscoach Fitfam, Shanghai
Rootcamp grundutbildning
Diplomerad samtals coach

Anna
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Öjersjö

Jag heter Anna och har två små barn som ger mig mycket vardagsmotion. Jag har jobbat som spinning-, core- och danceinstruktör på Feelgood. Att springa i skogen är en stor favorit. Efter graviditeter har mitt träningsfokus varit att få upp kondition, bålstabilitet och att bli kvitt stelhet efter bärande. Genom att träna skonsamt och efter individuell förmåga hittar vi tillsammans vardagsstyrkan.  

Utbildningar:
Grundutbildning gruppinstruktör (SATS)
Spinningledare Core/Bålstabilitet (Feelgood)
Fysiologi och Anatomi Mälardalens högskola
Fil. mag i Folkhälsovetenskap Mälardalens högskola
Mens och Träning (SISU)
Akut omhändertagande vid idrottsskada (SISU)

Cecilia
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Sisjön

Jag heter Cecilia och har alltid gillat att vara aktiv på olika sätt. Jag har sysslat med fotboll och ridning, tränat mycket olika typer av gruppträning, löpning, styrketräning och yoga. 
Att inspirera andra till rörelse och hälsa är väldigt roligt tycker jag och jag har under hösten 2021 utbildat mig till CrossNature®-instruktör för att hålla gruppträningspass. 

Utbildningar:
Kostrådgivare
CrossNature® Instruktör

Daniel
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout®/Men - Öjersjö

Jag heter Daniel och tränade framför allt olika former av lagidrotter när jag var yngre. Främst fotboll och volleyboll, men har även testat till exempel innebandy och basket. Jag gillar att träna utomhus och med ett avtagande lagidrottande var länge löpning i skogen min huvudsakliga träningsform. Jag gillar verkligen den typen av löpträning, men kände också att jag saknade en mer allsidig träning. När jag för flera år sedan hittade gruppträning i naturen kändes det verkligen som att jag hittat rätt och hittat hem. Jag hoppas kunna sprida den känslan till andra.

Elin
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Slottsskogen

Hej, mitt namn är Elin och jag har 4 barn, bor och uppvuxen i Fiskebäck i Västra Frölunda. Jag började träna I en utomhusgrupp för nästan 6 år sen och fastnade direkt. Jag älskar verkligen att få träna i naturen. För 5 år sedan så fick jag frågan att bli instruktör och var väldigt osäker om det passade mig men chansade å hoppade på och det är jag så glad för idag då det ger mig så mycket energi.

Utbildningar:
CrossNature® Instruktör
Akut omhändertagande vid idrottsskada (SISU)

Helena
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout®/Barnvagn/Basic - Landvetter

Jag heter Helena och är en träningsglad trebarnsmamma som gärna varvar cirkelträning, styrketräning, cykling och löpning. Jag utbildade sig till personlig tränare när jag bodde med min familj i Hamburg och är även certifierad “Stark genom klimakteriet"- coach.  Viktigt för mig i träningen är variationen och jag lägger alltid stort fokus på teknik och utförande eftersom rätt utförda övningar förebygger skador och det är lättare att utvecklas i sin träning. 

Utbildningar:
Utbildad Fitnesstrainer (PT) - Tyskland
Licensierad Kostrådgivare - Intensive Kost
Stark genom Klimakteriet - Monika Björn
Akut omhändertagande vid idrottsskada (SISU)

Jesssica
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout®- Mölnlycke

Jag heter Jessica Lindh är glad träningsvillig person som har ambitionen om att förmedla glädje till all rörelse och träning.

Min egen tränings bakgrund kommer från lagsporter sen barnsben. Den stora sporten som ligger mig varmt om hjärtat är landhockey, en OS-sport. Jag innehar flertal SM-titlar och tillhört det svenska landslaget under en 10 årsperiod. Denna sport har format mig som människa. Med en härlig gemenskap finner man glädje.

Nu blir det mer löpning, styrketräning och funktionellträning. Innebandy spelar jag sporadiskt, kul att få börja med ny sport efter en elitkarriär.

Utbildningar:

Idrottslärare/Instruktör 
Optimal konditionsutveckling med tillhörande träningslära (Linneuniversitet)
Motiverande samtal (Högskolan i Halmstad)
Yrkeslärare inom barn och fritidsprogrammet (Göteborgsuniversitet)
Akut omhändertagande vid idrottsskada (SISU)

Johanna
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Kallebäck & Öjersjö

Johanna Tiderius heter jag och njuter av livet genom att röra på mig på olika sätt. Sedan barnsben har det sällan varit stillasittande där jag fann dansen vid 7 års ålder. Jag är utbildad dansartist på Lunds Dans och Musikal och har sedan dess arbetat som danslärare på Kulturskolan samt Medborgarskolan där jag även gått kurser i danspedagogik. Vidare har jag undervisat konståkningselever i klassisk balett och är utbildad Barre Move instruktör. Intresset för gruppträning utvecklades när jag arbetade utomlands som gruppträningsledare för SATS.

Utbildningar:

Styrketräning för Ungdomar (SISU)
Senior Circuit (SATS)
Bootylicious, Core, HIIT, Cardio Energy, Crosstraining, Water Aerobics, Water Circuit (SATS)
Yoga (SATS)
Arial Yoga i Indien (2022)
Barre Move instruktörsutbildning
Dansartistlinjen på Lunds Dans & Musikal
Danspedagogik på Medborgarskolan

Josefin
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Öjersjö

Jag heter Josefin och jag har tränat hela mitt liv, både lagsporter och individuellt. På senare år har det blivit mest löpning och styrketräning. Att få träna utomhus, kombinera konditionsträning med styrka och samtidigt umgås med andra, pusha varandra och skratta - det tycker jag är svårslaget!

Maria
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Öjersjö

Jag heter Maria och är utbildad Jympaledare hos Friskis och Svettis men har de senaste åren tränat mer och mer utomhus. Skidåkning, traillöpning och mountainbike är det som håller mig igång utomhus året runt.  För mig var klivet från Friskis till ledare hos Motionskicken naturligt. Jag vill att fler ska känna glädjen över att träna utomhus och har därför dragit igång NatureWorkout® Basic, träning som alla ska kunna vara med på. Att få träna i grupp och att göra det i naturen är den perfekta kombinationen!

Utbildningar: 
CrossNature® Instruktör
Jympaledare (Friskis & Svettis)

Petra
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Sisjön & Tuve

Petra heter jag och bor i Tuve med min hund Naala. Jag brinner för all form av gruppträning och har jobbat som instruktör och personlig tränare sedan 2017. Gemenskapen och glädjen som skapas genom gruppträning är ju magisk och ger så mycket mer än bara de fysiska hälsofördelarna. Förutom utomhusträning instruerar jag bland annat i Les Mills Bodyattack, Bodybalance, HIIT, Core och seniorträning. Min andra stora hobby i livet är hundar vilket jag också jobbar med. 

Utbildningar:

BODYATTACK® Initial training 
BODYBALANCE® Initial training 
LES MILLS CORE Initial training
Cert. Kost- & Träningskonsult (The Academy)
Hälsoprofilsbedömare (HPI Nordic)
Hälsovetare med inriktning mot Hälsopromotion (Högskoleexamen)

Våra Vikarier

Eva
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Vikarie

Jag heter Eva har har tidigare varit flitig besökare på gymmet, men har nu bytt ut svettiga gymredskap till stock och sten, vilket är så mycket roligare! Jag springer mycket i skogen och de bästa löpturerna har jag haft på små slingriga stigar. På vintern byter jag gärna ut löpskorna till längdskidor. Jag utövar också yoga som är ett bra komplement till all träning då man ökar upp sin rörlighet och förbättrar flexibiliteten i kroppen. Jag tycker att träning ska vara roligt och lustfyllt. På mina pass vill jag förmedla glädje och energi samtidigt som man får uppleva vår fantastiska natur. 

Utbildningar:
CrossNature® Instruktör
Akut omhändertagande av idrottsskador (SISU)

Emma
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Vikarie

Jag heter Emma och är praktiskt taget uppvuxen i skog och mark. Som vuxen har jag fortsatt med friluftsaktiviteter men min huvudsakliga träning har bestått av styrketräning på gym. När pandemin gjorde intåg började jag tänka i nya banor och hittade då Motionskicken. Att flytta ut gymmet till skogen kombinerar, i min mening, det bästa av två världar. Efter snart två år är det dags att bli instruktör, vilket känns oerhört häftigt! Mina pass kommer innehålla både lekfullhet och hårt slit, vilket jag är övertygad om att det går att kombinera. Jag ser fram emot att få försöka förmedla ett sunt fokus till träning, för att främja såväl fysisk som psykisk hälsa.

Utbildningar:
CrossNature® Instruktör

Helene
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Vikarie

Jag heter Helene och har tränat så länge jag minns. Allt från fotboll och dans till löpning, cykling och massor av pass på gymmet. Yoga ligger mig även varmt om hjärtat, så när ni följer med mig på ett pass i naturen står förutom kondition och styrka, stillhet och inkännande på schemat. Jag gillar att vara i nuet och vill inspirera andra till att vara där med mig, oavsett om det handlar om några repetitioner till eller vila under trädtopparna. 

Utbildningar:
CrossNature® Instruktör
Certifierad Yogalärare - Global Yoga, Yin Yoga
Ingenjör i biomekanik + ergonomi (högskolexamen)

Marie
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Vikarie

Jag heter Marie och har alltid älskat att träna och träningsformerna har varierat mellan löpning, längdskidor, orientering, fotboll och dans, längs hela vägen har hon alltid löptränat och älskat att träna utomhus.

Jag har under våren 2020 utbildad mig till CrossNature®- och Moveooinstruktör och startade då upp en egen grupp i Sisjön.

Utbildningar:
CrossNature® Instruktör
Moveoo
C-diplom barn- och ungdomsträning, fotboll (SISU)
Mens och Träning (SISU)

Mia
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Vikarie

Jag heter Mia och ett av mina stora intressen är att träna. Jag har sysslat med en del olika aktiviteter såsom ridning, löpning, funktionell träning, gym och gruppträning. Jag drivs av glädjen och det välmående som fysisk aktivitet ger och att göra det i grupp ger också känslan sammanhang.

Utbildningar:
CrossNature® Instruktör
Motions- och gympaledarutbildning (1 år på Hjälmareds folkhögskola)
Diplomerad Massör

Peter
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® Men - Vikarie

Mitt namn är Peter och mitt liv är uppbyggt på träning. Jag har alltid tränat inom sporter så som ishockey, innebandy, brottning och golf. Brottning är något jag började med vid 4 år ålder och håller på med det även idag. Jag jobbar som idrottslärare både i mellan och högstadiet. Träning ska vara rolig och varierande, vilket det lätt blir när man är i naturen. Det som motiverar mig att hålla pass är att man kommer ut gör något aktivt och roligt tillsammans.

Utbildningar:
Äventyrs Coach (1 år på Hjälmareds Folkhögskola)
Certifierad PT
Certifierad Massör 
Nature Training
Idrottsskador

Sandra
Gruppträningsinstruktör NatureWorkout® - Vikarie

Jag heter Sandra och har idrottat hela mitt liv. Jag tycker om att tävla, men helst mot mig själv.
Efter att ha tränat inför, och genomfört En Svensk Klassiker ville jag hitta tillbaka till det kravlösa och lustfyllda med träningen. Motionskickens koncept att träna i skogen tillsammans med andra ger mig energi och träningsglädje som jag vill sprida vidare i rollen som instruktör. Skogen passar precis lika bra för löpning, MTB och gärna ett bad i närliggande sjö.

Utbildningar:
CrossNature® Instruktör