Om Motionskicken

Home  /  Om Motionskicken

”Kort sagt: Jag älskar att träna och att sprida denna känslan till min omgivning!”

Motionskicken Käsjön

Motionskicken drivs av Marie Persson, och idén att jobba med träning och hälsa har jag haft länge, men att verkligen ta steget och satsa mer på det hände först sommaren 2013 när min kära kollega kom till mig ”Du är ju så duktig att motivera folk att träna, du borde jobba med det.”
Det var pricken över i:et! – Under mina löprundor och träningspass utformade jag min idé som du ser framför dig nu.

En idé blir verklighet

Motionskicken skapades eftersom jag gillar att sprida min träningsenergi och är övertygad om att alla kan röra på sig även om man från början inte gillar att träna.

Jag kommer från Tyskland, där jag växte upp med en idrottsplats runt hörnet där jag har tränat mer eller mindre hela mitt liv. Jag passade på att testa på många olika idrotter under barndomen som friidrott, volleyboll, tennis och maraton på inlines för att nämna några.

Nyfikenheten för nya träningsformer har följt med mig och så fort jag läser om en intressant träningsform, så måste den testas.
Studier och arbete ledde till att jag flyttade och reste omkring en hel del mellan Tyskland, England och Sverige, vilket gjorde det till en utmaning att hålla igång med regelbunden träning. Men det som alltid var lätt att göra var att springa och utforska de nya städerna.

Löpning är ett så underbart träningssätt som man kan utföra när och var som helst. Att springa i skogarna och njuta av naturen är helt underbart.
Att börja med styrketräning var det bästa jag gjorde. Mitt dåvarande jobb krävde tunga lyft och jag behövde stärka upp ryggen, men även i vardagen tjänade jag mycket på det och spänningshuvudvärken försvann. Jag kompletterade min utrustning med en TRX som följer med mig i resväskan till hotellrummet, eller ute i naturen för att rensa skallen då naturen ger så mycket energi!

Min utbildning