Integritetspolicy

För Motionskicken är det viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och bra sätt. Vår webbplatsadress är: https://motionskicken.se. Dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection Regulation), GDPR innebär att du som kund har större möjlighet att bestämma över dina personuppgifter. Nedan hittar du info kring våra användarvillkor och dataskyddspolicy.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Motionskicken sparar endast information som behövs och är relevant för att kunna leverera mina tjänster till dig som kund. Det är personuppgifter som används för identifiering, kontakt och historik.

  • För att identifiera dig så sparas ditt namn, telefonnummer och e-post.
  • För att kunna kontakta dig, skicka eventuella fakturor och påminna om bokningar etc. sparas uppgifter om e-post och telefonnummer.
  • Den historik som sparas är t.ex.
    • Mejlkonversationer samt konversation på sociala medier.
    • Betalnings-/Fakturainformation
    • Information om tjänster/varor – detaljer angående de tjänster/varor du har köp
    • Historisk information – dina köp och din betalningshistorik.
    • Information om hur du interagerar med Motionskicken – hur du använder våra tjänster, hur du lämnade tjänsten, eventuella automatiska utskick från Motionskicken.
    • Enhetsinformation – t.ex. IP-adress, och digitala fotspår när du rör dig på Motionskickens hemsida.
    • Din adress sparas i samband med ditt köp i webbutiken och behövs som underlag för faktureringen.

Detta görs för att kunna leverera våra tjänster till dig. T.ex. hantera anmälningar, sköta ekonomisk administration, skicka relevant information och förbättra vår service.

Vilken grund har Motionskicken för insamlandet?

För att Motionskicken ska kunna utföra åtaganden, t.ex. boka in dig på träningen och sköta kontakten samt faktureringen har företaget en avtalsrättslig grund att spara vissa uppgifter om dig som kund. T.ex. namn, adress och kontaktuppgifter. I vissa fall har företaget även en rättslig förpliktelse. Motionskicken har även rätt att spara uppgifter som behövs för att planera träningen, exempelvis hur ofta du tränar och när.

Lämnas dina personuppgifter ut till någon annan?

För att värna om din integritet lämnar anställda hos Motionskicken inte ut dina personuppgifter till tredje part utan att du som kund medger detta.
Det som behöver användas som tredje part är bokföringssystem, bokningssystem och mailsystem för att kunna skicka ut fakturor och mejl på ett sätt som fullföljer GDPR förordningens krav.
Undantaget om en kund har brutit mot Motionskickens villkor, om det föreligger rättsliga åtgärder eller om myndighet begär detta med stöd i svensk lagstiftning. Exempelvis polismyndighet och tillsynsmyndigheter.

Via hemsidan delas information med tredje part som hjälper oss att genomföra beställningar och lagra tjänster åt dig, till exempel:

Webbutiken

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att exempelvis visa dig produkter som du nyligen har tittat på.
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!
  • Vi använder cookies för att komma ihåg vem du är när du surfar på vår webbplats och för att lagra innehållet i din varukorg i påminnelsesyfte. Vi lagrar en kopia av din varukorg i vår databas i 60 dagar för att kunna påminna dig när din varukorg överges. Dessa cookies ställs bara in när du samtycker till att tillåta ytterligare cookies på vår webbplats. 

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer såsom användarnamn och lösenord. Kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation behandlas av Klarna. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din beställning
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra våra butikserbjudanden

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

För behandling av återkommande prenumerationsbetalningar lagrar vi kundens namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer. Betalningsuppgifter lagras hos Klarna.

Generellt lagrar vi bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och så länge vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra beställningsinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Om du tackar ja till att ta emot marknadsföringsuppdateringar kan vi använda din personliga information för att förse dig med produktuppdateringar eller marknadsföringskommunikation som vi tror kan vara av intresse för dig. Personuppgifter kan också användas av vårt interna system för att automatisera processer i vår butik.

Vi lagrar även recensioner, om du lämnar dessa.

Klarna Checkout

När du lägger en beställning i butiken med Klarna Checkout som den valda betalningsmetoden skickas information om din beställning (namn, pris, mängd, SKU) till Klarna. När köpet är genomfört skickar Klarna leverans- och fakturaadress tillbaka till butiken. Dessa data, samt ett unikt ID för köpet sparas sedan som leverans- och fakturadata i ordern i webbutiken. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Sidor och produkter på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Från vilka källor hämtas dina personuppgifter?

Du kan direkt eller indirekt lämna information om dig eller ditt företag till Motionskicken. Det kan ske på ett antal olika sätt, så som när du beställer en tjänst, kontaktar oss via hemsidan, kontaktar oss per e-post, app eller telefon, när du anmäler dig till träningen eller liknande och när du interagerar med våra sociala medier.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens IP-adress och webbläsarens användaragent-sträng som hjälp för detektering av skräppost. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts visas din profilbild offentligt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.
Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.
När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.
Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade och löper ut efter ett dygn.

Vem i vårt team har åtkomst

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och support har tillgång till:

  • Beställningsinformation som t.ex. vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt
  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning. För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter användaren anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära ut de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Mer info och kontakt

Innehållet i denna dataskyddspolicy och användarvillkor kan komma att justeras. Vill du hålla dig uppdaterad rekommenderas att läsa denna policy med jämna mellanrum. Har du några frågor? Kontakta oss på info@motionskicken.se. Mer information om GDPR hittar du på Datainspektionens webbplats.