Föreläsning ”Stark Genom Livet”

”Stark genom livet” är en föreläsning som vänder sig framför allt till alla kvinnor i åldern 40 – 60 år men även till dig som är chef för kvinnor i den åldern.

Klimakteriet är något som de allra flesta förknippar med något negativt och helst inte pratar om, men det är något som ALLA kvinnor går igenom och ungefär 1/3 av kvinnorna drabbas av symptom som påverkar livskvaliteten.

Under klimakteriet förändras hormonerna i kroppen vilket har stor påverkan på sömn, hunger, stress, energinivå och självkänsla.

Föreläsningen baseras på utbildningar och forskning samt egna erfarenheter. Genom den här föreläsningen får kvinnliga medarbetare med sig både inspiration och konkreta tips kring hur de själva kan påverka sitt välmående. Chefer får en ökad förståelse kring vad klimakteriet innebär och hur de kan vara ett stöd åt sina medarbetare som genomgår en tuff period. Föreläsningen ger också exempel på vad kvinnor som ännu inte fått några symptom kan göra för att förbereda sig på bästa sätt.

Ämnen som berörs är balans i vardagen, krav, prestation och stress samt vikten av återhämtning och rörelse.

Självklart kan vi skräddarsy föreläsningen så att det passar just ert företag/förening.

Varmt välkomna att kontakta Helena på helena@motionskicken.se för att planera in en föreläsning hos er!

 

Om Helena Sprengel:
Helena är utbildad personlig tränare och gruppträningsinstruktör. Hon är även utbildad ”Stark genom klimakteriet” – coach och håller coachande samtal med kvinnor både digitalt och fysiskt. De fysiska träffarna kombineras ofta med ett individanpassat träningspass.
Helena brinner för träning och hälsa kopplat till att ha en stark fungerande kropp genom hela livet. Varje vecka håller hon flera träningspass utomhus i skogen i Landvetter där hon bor.