Publicerad Lämna en kommentar

LCHF-inspirerade Lussekatter

Det känns alltid kul att inspireras och prova nya recept, speciellt när man får besök som inte tål vissa livsmedel (i detta fall var det mjölkprotein). 

I år provade vi dessa goda lussekatter som är helt fria från gluten, nötter och mejeriprodukter

Ingredienser

1 dl kokosolja eller smör
2 kuvert saffran à 0,5 g

6 ägg
3 msk honung eller annan sötning

½ dl kokosmjölk eller grädde (Garant är bäst)

1 dl kokosnötmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

1 ägg till pensling

Smält fettet tillsammans med saffranet.
Vispa ihop ägg och sötning.
Häll i fettet och kokosmjölken/grädden och fortsätt vispa.

Blanda de torra ingredienserna och häll ner i smeten. Rör ihop allting.

Låt degen stå och svälla i minst 15 minuter.

Nu är det dags att bli kreativ. Dela degen i lika stora bitar och rulla ut till stänger och forma fina lussekatter.

Pensla tunt med vispat ägg och tryck ner russin.

Grädda ca 10 minuter på 175º, låt svalna på galler.

Lussekatterna sjunker ihop lite när de svalnar men är inte mindre goda för det 🙂
Njut av saftiga lussekatter.



Lämna ett svar